Dag 3 – Natuurklassen

Na een rustige nacht werden we wakker met een stralend zonnetje, maar ondanks het frisse windje zijn we vol enthousiasme aan onze dag begonnen.

Groep 1 en 2 zijn vandaag op expeditie geweest. Een toffe, actieve wandeling in het bos. Daarna zijn ze naar de alpacaboerderij geweest, wat een ervaring was dat! Eerst kregen we uitleg over de alpaca’s. We leerden het belangrijke verschil tussen een lama en een alpaca. Ook ontdekten we dat een alpaca behoort tot de familie van de kameelachtigen en dat ze van Zuid-Amerika afkomstig zijn. Daarna mochten we de alpaca’s meenemen op wandel. Al beslisten de alpaca’s hier soms anders om… 😊 Hoewel spuwen voor lama’s is, konden de alpaca’s er ook wat van! Als kers op de taart kreeg elk kind een stukje wol mee. We zullen deze nacht extra zacht slapen.

Groep 3 en 4 werden met de bus naar het domein ‘Bulskampveld’ gebracht. Op dit prachtige domein stonden 2 activiteiten op ons te wachten. Tijdens ‘Moord in de poel’ ontdekten de kinderen welke diertjes in de vijver leven en wat ze zoal eten. In spelvorm werd duidelijk dat er een muggenlarve opgegeten werd door de salamander. We hebben zelfs een salamander mogen vastnemen en daarna weer mogen vrij laten! Kikkers vangen was niet zo een succes, zij waren ons te snel af!

Om tot rust te komen deden we in de avond yoga. De ene wat flexibeler als de andere en helemaal ‘zen’ gingen we ons bedje in rond 21u30.

Tot morgen!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Nieuws per klas
Laatste schoolnieuws

Onze ouderraad heeft nu een eigen webshop, klik hieronder op 'SHOP OUDERRAAD'