GBAS: The Masked Teacher

“Wie ben jij echt?” dat is niet alleen een vraag die heel Vlaanderen de laatste tijd bezig heeft gehouden, maar ook de kinderen van onze school.

Op dinsdag 8 maart kwamen de leerlingen aan op school en hing er een pak van een robot op aan de ingang. In de loop van de dag verschenen ook het pak van kikker, pinguïn en eekhoorn. Bij sommige kinderen gingen al wat alarmbellen rinkelen, anderen liepen er nietsvermoedend voorbij. Naarmate de week vorderde en er meer tips rond the masked teacher verschenen, hadden alle kinderen het wel door en stond heel de school op z’n kop!

Vanaf maandag 14 maart kregen de leerlingen elke dag een aflevering te zien in de klas. Per aflevering kregen ze een aantal tips gevolgd door een act waarin de leerkrachten hun dans- en/of zangtalenten lieten zien en horen. De leerlingen kwamen de daaropvolgende dagen naar school met een speurboekje waarin ze alles noteerden om iedereen te kunnen ontmaskeren. Ze waren zo enthousiast! Zelfs bij de kleuters kwam er heel wat speurwerk aan te pas. Bij vele leerkrachten werd het vuur aan de schenen gelegd. De manier van staan, lopen, praten… werd heel goed in ’t oog gehouden.

Het viel de leerlingen wel op dat er gezegd was dat er 13 gemaskerde leerkrachten waren, maar er stonden 14 kostuums op de affiches. Dit vonden ze toch wel heel mysterieus dus begonnen ze heel wat theorieën te bedenken. Zouden het 13 leerkrachten en meester Serge kunnen zijn? Of misschien wel de buschauffeur? Of een stagiair? De gekste dingen werden bedacht, maar op het antwoord moesten ze nog even wachten.

Wanneer alle afleveringen gezien waren, moesten alle klassen hun definitieve keuze per masker doorgeven. Ze werden in spanning gehouden tot donderdag 31 maart. Dit was de dag van alle ontmaskeringen. Omdat de leerlingen hier zo enthousiast over waren, hebben we dit in de eetzaal laten doorgaan zodat iedereen dit spannende moment in groep kon beleven. Hierbij werden ze getrakteerd op een koekje en een drankje door de ouderraad.

De klas die de meeste leerkrachten had kunnen ontmaskeren, won een beker.

De eerste editie van the masked teacher was een leuk avontuur en zeker een groot succes. We zijn benieuwd welke kostuums we een volgende keer mogen verwachten!  

 

Comments are closed.