Week 2 10/09-14/09

Ochtendliedje:

 

En de krokodil, en de orang-oetang,

en de vogels in de lucht,

en de slangen op de vlucht.

Konijnen, muizen, olifanten,….

iedereen doet mee.

Alleen de kleine visjes: die zwemmen naar de zee.

 

 

Onze eerste leuke speelweek van het jaar:

 

-Maandag maakte de meester speeldeeg. We amuseerden ons met het kneden en gebruikten schaartjes en mesjes erbij. Het manipuleren van de klei zorgt voor veel betrokkenheid en is een goede stimulans voor onze fijne motoriek.

-Elke dag ontdekken we weer wat nieuws in onze klas. Deze week bouwden we met blokken en auto’ s, maakten we heerlijke gerechten in ons keukentje, werd de zandbak nog wat verder over de klas verspreid en kleurden we met kleurtjes en stiften de mooiste tekeningen.

-Dagelijks luisteren we naar leuke verhaaltjes van Dikkie Dik en we speelden een kringspelletje: “ wie zit er onder de deken verstopt”!  Op die manier leren we elkaar opnieuw wat beter kennen.

-Iedere dinsdag kijken we, samen met de kleuters van juf Karolien en juf Evy, naar een tik-tak-voorstelling. Veel geboeide gezichtjes!

–Woensdag introduceerden we Jules in onze klas. Jules ging voor de eerste keer naar school en was heel erg zenuwachtig. We keken wat hij in zijn boekentasje had en brachten hem samen naar school!

-Op maandag en donderdag turnen we in onze speelstraat met juf Ine en juf Laura! Veel plezier en beweging natuurlijk!

-Donderdagmiddag bleven we wat langer buiten spelen. Hierna brachten we een bezoekje aan de andere kleuterklassen. Hier en daar kwamen we een zusje of broertje tegen.

-Vrijdag verkenden we het schoolgedeelte van het lager onderwijs.

 

-Volgende week starten we met het  thema “fruit”. Woensdagvoormiddag zullen we b een bezoek brengen aan een grote appelboomgaard in Stokkem. Je kleuter mag dan stevige (waterdichte) schoenen of laarsjes aandoen. Bij slecht weer verplaatsen we de uitstap naar de week erna.

-Je mag in het heen- en weerschriftje vermelden hoeveel grootouders aanwezig zullen zijn tijdens het grootouderfeest. We maken een kadootje voor ieder koppel!

 

Een heel fijn weekend!

Comments are closed.