Week 1 03/09-07/09

Beste ouders, lieve kleuter,

 

Welkom in de eerste kleuterklas!

 

Na de eerste traantjes op maandagmorgen begonnen bijna alle kleuters vrij vlug aan een ontdekkingstocht in hun nieuwe klas.

Enkele kleuters keken nog wat de kat uit de boom vanop hun vaste plaats in de klas. Even wat veiligheid zoeken!

 

De automat werd snel bevolkt, de poppenhoek ondersteboven gekeerd en hoezo……?  “mag het zand van de zandbak echt niet door de klas gegooid worden?”

De eerste schilderijen leken reeds te bezwijken onder het gewicht van de vele lagen verf en bijna alle kastdeuren werden door nieuwsgierige neuzen wel eens opengegooid om te zien welke schatten zich daar zouden kunnen bevinden!

Het eetmoment was –eigen aan de eerste week- nog wat chaotisch en het “moet-ik-nu-echt-op-het-toilet-moment” zorgde voor een opsplitsing tussen de meer en minder ervarene kleuter.

We zongen deze week al liedjes over een krokodil, luisterden naar een verhaal over Milan’ s eerste dag op school en tastten  grenzen bij elkaar en bij de meester af:” ja, we moeten hier echt allemaal helpen opruimen” en “nee, iemand duwen is niet leuk!”

Naarmate de week vorderde, voelden we ons al wat beter in ons vel, in de klas en op school!

Vrijdagmorgen hoorden we opeens een gil van bij de overburen! Er zat een dikke, vette spin in de klas van juf Hilde! De meester ving de spin en samen hebben we de hele dag gefascineerd en ook wel een beetje met de bibber in de benen de spin bekeken! Wat een leuke ervaring!

Zo zijn we vertrokken voor een schooljaar vol ervarings- en groeimomenten.

 

Volgende week verkennen we verder!

 

Voor de ouders:

-De weekplanning van je kleuter (eetzaal, peter pan, afhalen door, drankbonnetjes,….) mogen jullie wekelijks vermelden in het heen- en weerschriftje. Indien je kleuter een vast stramien heeft, is een éénmalige vermelding natuurlijk voldoende!

-Indien je nog geen turnpantoffels hebt meegegeven, kan je dit maandag doen.

-Ook een foto van mama en papa wordt tegen maandagmorgen verwacht.

-Weekendfoto’ s mogen vrijblijvend doorgestuurd worden naar:

                    carlo.berghs@gbas.be

 

Nog een heel fijn weekend en bedankt voor de fijne ouderavond!

Comments are closed.