Egelproject 2020-2021

EGELPROJECT SCHOOLJAAR 2020-2021

Egels zoeken in de winter een goed schuilplekje om hun winterslaap te houden.
Daarom hebben wij, samen met onze juf, een egelhuisje gebouwd.
Om de egels naar het huisje te lokken moet er geregeld wat lekkers neergelegd worden.  Kattenbrokjes, een appel, een eitje…
Via de nachtcamera kunnen we nu meevolgen of de egels hun weg vinden naar ons mooie egelhuis. Spannend! Volgen jullie met ons mee?
Groetjes de kleuters van de tweede kleuterklas!

11 oktober

De juf heeft 2 egels vanuit het Natuurhulpcentrum mogen vrijlaten bij ons egelhuisje. Helaas hebben we deze nog niet teruggezien op de nachtcamera maar we hebben wel enkele mooie foto’s van deze egels. De gele stekels die je ziet is een soort registratie vanuit het Natuurhulpcentrum. Het eitje en de kattenbrokjes zullen die nacht wel gesmaakt hebben.

22 oktober
De camara begint te draaien van zodra er beweging is voor de sensor. Een waaierige dag zorgt dan ook voor veel opnames J  Naast een poes en een vogeltje hebben we verder nog geen dieren gespot.

26 oktober
Nog steeds geen egels maar… mooie beelden van een dier dat we overdag zelden tot nooit zullen zien!!! Kijk mee naar deze beelden van een vos bij het egelhuisje.
Toch erg bijzonder dat we dit dit beschermd dier zo dichtbij kunnen waarnemen via onze camera.

30 oktober

Het egelproject kunnen we ondertussen beter ‘het vossenproject’ noemen… De afgelopen nachten is hij nl weer teruggekomen om te eten. Een vos lust blijkbaar ook graag een eitje en een appel!
Hier zijn weer hele mooie beelden van gemaakt! Wat een prachtig dier!

De camera blijft gedurende de herfstvakantie draaien. De juf gaat hem misschien wel eens een keer verplaatsen. Kom zeker dus nog eens een kijkje nemen op deze pagina hoe ons project gaat aflopen. Zullen er nog egels of andere dieren gespot worden?  Of zullen we de titel echt moeten veranderen
Wordt vervolgd!
Groetjes de kleuters van de tweede kleuterklas!